Nyhed

Vi modtager 8,3 mio. til behandling mod tvangsoverspisning

Til efteråret kan vi igen tilbyde behandling til mennesker med BED. Med en ny bevilling fra Sundhedsstyrelsen vil behandlingen kunne fortsætte til udgangen af 2025.

To kvinder taler sammen

Snart vil det igen blive muligt at få behandling for tvangsoverspisning – også kaldet Binge Eating Disorder (BED) – i LMS. Det er muligt at skrive sig på ventelisten. Se nederst her på siden.

Fra 2019 til 2021 gennemførte 173 mennesker med mild til moderat BED gruppeterapi i LMS. Efter behandlingen led ni ud af ti ikke af tvangsoverspisning. Nu har LMS fået midler til at fortsætte det succesfulde behandlingstilbud.

”Vi glæder os over endelig igen at kunne tilbyde behandling til de mange mennesker, som kæmper med tvangsoverspisning. Vi bliver jævnligt kontaktet af kvinder og mænd, der har brug for behandling, men som ikke kan få det i det offentlige, og som vi heller ikke har kunnet hjælpe. Nu kan vi endelig skrive til dem, at vi kan komme i gang,” siger Laila Walther, direktør for LMS.

Behandlingen virker


Siden 1. januar 2022 har tvangsoverspisning været en anerkendt diagnose i Danmark, og alle med lidelsen har dermed ret til at blive behandlet i det offentlige sundhedsvæsen. Men kun få kender lidelsen, og endnu færre har erfaring med at behandle den. Folketinget besluttede derfor at sætte 49 mio. kr. af til at fortsætte blandt andet vores behandling de kommende fire år, mens regionerne og kommunerne udvikler offentlige tilbud.

”Mennesker med tvangsoverspisning er forpinte og mistrives. Det er en lidelse, der har en stor negativ indvirkning på de ramtes liv. Men vi kan se, at behandlingen virker. Deltagernes trivsel forbedres markant, og langt størstedelen kommer helt af med lidelsen. Derfor burde alle, der lider af tvangsoverspisning, tilbydes behandling,” siger Laila Walther, direktør for LMS.

Stort behov for offentlige behandlingstilbud

BED-behandling

I LMS består behandlingen for BED af følgende elementer:

  • Psykoterapi
  • Diætetisk vejledning
  • Mekanisk spisning
  • Kostdagbog
  • Pårørendearrangement og familiesamtale
  • Mindfulness
  • Opfølgende samtalesalon og selvdrevne netværk efter endt behandling

LMS forventer at kunne behandle mere end 200 voksne med mild til moderat BED inden udgangen af 2025.

Gruppebehandlingen vil finde sted i København, Århus og online, så mennesker fra hele landet kan deltage. Foreningen regner med at kunne køre de første gruppebehandlinger i efteråret 2022.

”Bevillingen kommer til at gøre en kæmpe forskel for de mennesker, der får behandling, men vi er jo desværre ikke i nærheden at kunne tilbyde behandling til alle dem, der har brug for det. Op mod 50.000 mennesker i Danmark har BED. Der er derfor behov for, at alle regioner hurtigt får udviklet egnede tilbud til denne gruppe,” siger Laila Walther og tilføjer, at LMS gerne fortsætter behandlingstilbuddet til mennesker med mild til moderate BED, der ikke passer ind i psykiatriens behandlingstilbud.

Kontakt

Direktør (hun/hende)
4045 2370
Vicedirektør (hun/hende)
2441 0655
Administrativ medarbejder (hun/hende)
5117 7577