Behandling

  • BED kvinde sidder på gulvet, op ad en væg og kigger ind i kameraet.
    Nyhed

    I ny kampagne efterlyser vi mere behandling til mennesker, der lider af tvangsoverspisning. Mindre end én procent af ramte har i dag mulighed for at komme i behandling i psykiatrien. Det er ikke godt nok, mener foreningen.

  • Alberte Stengaard
    OCD og anoreksi

    Første gang Alberte bliver indlagt i psykiatrien er hun 14 år gammel. Op gennem hendes teenageår og tidlige ungdom ryger hun ind og ud af systemet utallige gange. Da hun er 22 år, beslutter hun sig for, at nu må det være nok, og hun vælger at udskrive sig selv. “Enten så dør jeg af det her, eller også får jeg det bedre”. Albertes fortælling er en historie om at kæmpe med både OCD og anoreksi, om et system, som hun oplever, mangler ressourcer og er for rigidt, og om at arbejde metodisk med at genfinde madglæden, så hun kan tage på igen.

  • To mennesker snakker på en bænk
    Spiseforstyrrelser

    Vi bliver dagligt spurgt, hvordan man kan få hjælp og behandling til en spiseforstyrrelse. Her kan du læse om mulighederne for behandling i offentligt og privat regi og hos os.

  • Mathias Lorenzen
    Træningsafhængighed

    Mathias’ forhold til mad og træning ændrer sig i takt med corona nedlukningen i marts 2020. Over de næste år udvikler han en spiseforstyrrelse. Et vigtigt vendepunkt bliver hans behandling hos os.

  • Laila Walther
    Debat

    Alt for ofte står børn og unge med begyndende tegn på spiseforstyrrelser og deres familier uden hjælp, fordi de ikke er syge nok til de tilbud, der findes. Der er brug for lettilgængelige tilbud i alle kommuner, hvor børn og unge i mistrivsel sikres hurtig og kvalificeret hjælp.

  • Sara Strand Andersen
    Anoreksi

    Sara er sikker på, at hun kunne være blevet hjulpet bedre, hurtigere og billigere igennem sin anoreksi, hvis sundhedsvæsenet havde lyttet, da hun bad om hjælp.

  • Anne Dorte Hoppe Søe
    Pårørende og anoreksi

    Fra Anne Dorte første gang tog sin 11-årige datter med til lægen gik der mere end et halvt år, før de fik hjælp - men reelt mere end to år før de fik den rigtige hjælp.

  • Forældre sidder sammen med datter. Alle ser triste eller vrede ud.
    Spiseforstyrrelser

    Mange forældre kontakter os, mens de venter på, at deres barn skal udredes eller starte i behandling for en spiseforstyrrelse. Det er en svær tid, hvor man som forældre kan være i tvivl om, hvad man skal gøre.

  • Laila Walther
    Debat

    De er ikke syge nok til psykiatrien. De er ikke raske nok til at klare sig selv. Alligevel efterlades mennesker med spiseforstyrrelser alene uden den støtte, der skal hjælpe dem tilbage til livet uden for sygehuset. Vi opfordrer Folketinget til at forpligte kommuner og regioner til et tæt samarbejde om hver enkelt psykiatriske patient.

  • Forside evaluering af samtaleforløb for unge med selvskade

    Denne rapport dokumenterer effekten af samtaleforløb for unge med selvskade. 72 % af deltagerne har færre selvskadeepisoder efter forløbet.