Coronavirus

Spiseforstyrrelser og Coronavirus

LMS får i disse dage rigtig mange henvendelser fra vores brugere, som gerne vil vide, hvordan de skal forholde sig i forhold til Coronavirus. Det vil vi rigtig gerne forsøge at svare på, men situationen er ny for os, og der er ingen medicinsk forskning, som vi kan trække på (endnu).

Corinavirus

Anoreksi og bulimi: 

Hvis du har anoreksi kan dit immunforsvar være generelt svækket, alt efter i hvor svær en grad du er ramt. Ved svær anoreksi kan man have mangel på hvide blodlegemer, et lavt immunforsvar og en generelt svækket sundhedstilstand. Derfor kan det være en god idé at passe lidt ekstra på dig selv, selvom der pt. ikke er noget forskning, der tyder på, at du pga. anoreksien i sig selv, er mere udsat for at blive syg af Coronavirus end så mange andre. 

Ved bulimi gælder det samme, som ved anoreksi, hvis du er undervægtig. Ved meget svær bulimi ser man også ind imellem, at de mange opkastninger og følgelig dehydrering kan give hjerteproblemer/arytmi og stakåndethed. derfor kan det være en god idé at være ekstra opmærksom på ændringer i vejrtrækning og eventuelt vejrtrækningsbesvær samt hoste.

Tvangsoverspisning - BED: 

Overvægt kan svække immunforsvaret og øge risikoen for immunsygdomme. Men generelt er det mest mennesker med kroniske sygdomme, som fx diabetes, der er i højere risiko for komplikationer i forbindelse med virusinfektioner som influenza, og det er efter alt at dømme også tilfældet med COVID-19 (kilde: Diabestes Foreningen). Der er altså ingen direkte evidens for at tvangsoverspisning øger din risiko for at blive ramt af Coronavirus, men hvis du for eksempel har forhøjet bloktryk eller diabetes, så er det en god idé at være lidt ekstra påpasselig.

Uanset hvilken spiseforstyrrelse du er ramt af, så er det sikreste at følge sundhedsstyrelsens anbefalinger. God hygiejne, hold afstand til andre mennesker og lad være med at færdes steder hvor der er mange mennesker samlet. Er du på den ene eller anden måde svækket, så vær klar over, at det kan være ekstra farligt for dig at færdes steder med mange mennesker.

Hvis du er i tvivl om, hvad du helt konkret skal gøre i forhold til coronavirus og spiseforstyrrelse, så kontakt din egen læge.


Få hjælp 

Vi får rigtig mange henvendelser for tiden fra mennesker, som har det svært de store ændringer i hverdagen og den usikkerhed, som vi alle står i. Intet er for stort eller småt, og vi vil rigtig gerne tale eller chatte med dig.

Her kan du læse mere om vores åbningstider og muligheder for rådgivning og støtte via
telefon, chat og SMS

Alle LMS´ rådgivningstilbud er gratis, men uden støtte fra medlemmer, fonde og private bidragsydere kan det ikke lade sig gøre. Du kan også være med til at hjælpe, læs mere om mulighederne for at støtte LMS´ arbejde for mennesker, som har det svært HER