Formandsskifte i LMS

Ny formand for LMS, Anette Laigaard: "Jeg glæder mig"

Vi byder hjertelig velkommen til Anette Laigaard, der i går aftes blev valgt som vores nye formand. Men hvem er hun? Læs Anettes præsentation her.

Af Anette Laigaard, formand for LMS

Jeg er en socialpolitisk sjæl på 68 år. Min mand og jeg har tilsammen 5 voksne drenge og 5 børnebørn. Efter i mange år at have boet midt i vores elskede København, valgte vi at rykke teltpælene til Ebeltoft, hvor vi nyder naturen og ikke mindst de smukke solnedgange fra terrassen. Det er en lise for sjælen.

Mine bestyrelsesposter

Jeg er gået på pension, men giver den gas som formand for VISOs faglige bestyrelse og Ludvigsen Fonden og som bestyrelsesmedlem i Psykiatri Plus og i BalCon.

  • VISO – Den nationale videns- og specialrådgivningsorganisation – hører under Socialstyrelsen og leverer rådgivning på det sociale område og på specialundervisningsområdet.
  • Ludvigsen Fonden er en lille fond, der uddeler midler til tiltag målrettet børn og unge med særlige behov.
  • Psykiatri Plus er en privat virksomhed, der arbejder på det socialpsykiatriske område, og som bl.a. driver bosteder for mennesker med særlige behov.
  • BalCon er et scenekunstprojekt med fokus på dans og live musik, der blander professionelle kunstnere og amatører.
  • Og nu er jeg så også trukket i arbejdstøjet som formand for LMS.

Min faglige baggrund 

Jeg blev socialrådgiver i 1975 og har løbende stykket min lederuddannelse sammen. Jeg har været utrolig privilegeret med udfordrende arbejde både som socialrådgiver i belastede områder og en tur omkring undervisning og det private arbejdsmarked.

Igennem årene har jeg skrevet lærebøger om socialpolitik, og især børne- og ungeområdet har optaget mig.

Jeg blev socialchef i 1986 og havde derefter ledelsesjob med masser af opgaver og udviklingsmuligheder.  Fx blev jeg som social- og psykiatridirektør ansvarlig for sammenlægningen af hospitalspsykiatrien og socialpsykiatrien i Storstrøms Amt.

Senere, da kommunalreformen blev indført, blev jeg som kommunaldirektør ansvarlig for sammenlægningen af Fredensborg og Karlebo kommuner.

Mit sidste job var 9 år som administrerende direktør for Socialforvaltningen i Københavns Kommune. Her kunne min socialpolitiske interesse virkelig få vind i sejlene med ca. 8.000 medarbejdere, der alle var beskæftiget med at skabe gode vilkår for mennesker med særlige behov. Jeg var meget glad for at bidrage til det arbejde.

Det har altid ligget mig på sinde at se mennesket, hvor det er; lytte både til det, der bliver sagt og ikke bliver sagt, men alligevel er i luften. Hvad enten man er udøvende socialarbejder eller leder, skal man kunne sit kram på en måde, hvor man er med til at skabe forskelle, der giver mening. Man skal brænde for sin metier, så at sige.

Jeg er meget taknemmelig for den indsigt og de muligheder, mine jobs har givet mig igennem et langt arbejdsliv.

Det ser jeg mest frem til som formand for LMS

Der er stadig for mange, som ikke aner, hvad LMS, selvskade eller spiseforstyrrelser er. Jeg vil gerne være med til at sikre, at der udvikles mere viden om og sættes mere fokus på spiseforstyrrelser og selvskade i Danmark. Vi står på et flot fundament, og jeg tror, det kan udbredes ganske betydeligt.

Mine ambitioner for LMS

Det er min ambition, at mennesker, der skader sig selv, har en spiseforstyrrelse eller er pårørende, ved, at der er viden og hjælp at hente. Og det er min ambition, at der er ressourcer til både løbende udvikling af viden og til at hjælpe dem, der har brug for det – uagtet hvor i Danmark, de bor.

Der skal sættes ind hurtigt og med den rette indsats fra dag 1. Og det sker kun, hvis der er tilstrækkeligt kendskab til lidelserne, både generelt i samfundet, men også i sundhedssystemet og i den sociale sektor.

Derfor er jeg meget optaget af to væsentlige faktorer: SAMMENHÆNG og OPFØLGNING.

  • Sammenhæng

Jeg kunne skrive meget om sammenhæng, og ikke mindst om manglen på sammenhæng, men vil her nøjes med at nævne, at hvis sundheds- og socialsektoren formår at skabe en tæt sammenhængende indsats, så kan der nås virkelig gode resultater til gavn for de ramte.

  • Opfølgning

Opfølgning kunne der også siges en del om, men helt kort handler det om, at der tit er gode viljer og intentioner, men at systemer ofte slipper, før den nødvendige og stærke forandring er på plads. En kvalificeret opfølgning med en hurtig indsats er så vigtig for at gøre fundamentet stærkt nok til at klare fremtidens udfordringer.

Arbejdet som formand for LMS er allerede i fuld gang, og jeg glæder mig til at se foreningens udvikling i de kommende år.